Ik ben Jessica Steijn, moeder van twee kinderen. Sinds 1995 ben ik verpleegkundige en in 1998 heb ik mijn vervolg opleiding kinderverpleegkundige afgerond, in het Sophia Kinderziekenhuis. Vanaf 1999 ben ik werkzaam als kinder- en highcare neonatologieverpleegkundige in het Bravis ziekenhuis en vanaf 2015 op het Moeder Kind Centrum. Ernaast werk ik op Polikliniek Kindergeneeskunde van het Bravis Ziekenhuis als kinderurotherapeut.

In mijn werk op het Moeder Kind Centrum heb ik te maken met baby’s en hun ouders. Ik zie regelmatig op mijn werk dat door omstandigheden het niet altijd lukt om een liefde- en waardevolle relatie op te bouwen. Bewust de tijd nemen om je baby de aandacht en liefde te geven is door stress of factoren in het dagelijks leven, ook bij gezond geboren baby’s, niet altijd iets dat vanzelf gaat. Door het geven van babymassage merk ik hoe prettig baby’s het vinden om gemasseerd te worden en dat de ouders door het masseren een positieve, liefdevolle verbinding krijgen met hun kindje. Ik merk ook dat veel ouders met vragen zitten en begeleiding missen, iemand die naast hen wil staan om weer in balans te komen en hun vragen kan beantwoorden, rekening houdend met hun wensen.

Vanuit deze werkervaringen, en de machteloosheid die ik ervaarde als moeder toen mijn dochtertje veel huilde en moeilijk troostbaar was, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om meer kennis op te doen om deze gezinnen te kunnen ondersteunen met vragen rondom de eerste week en maanden na de geboorte. Het idee om een eigen praktijk, na mijn opleiding tot Verpleegkundig Baby consulent, te gaan starten werd geboren; Stap(jes) naar geluk. Deze naam heb ik gekozen omdat ik persoonlijk thuisbegeleiding op maat wil bieden, samen met ouders de weg wil bewandelen naar een liefdevolle verbinding en de balans terug vinden in het gezin. Mijn begeleiding is een aanvulling op de zorg van het consultatiebureau, huisarts en/of kinderarts, geen vervanging. Onderling overleg met collega’s zorgverleners is mogelijk, maar alleen als ouders daarvoor toestemming geven.

Ik hoop je snel te mogen begroeten.

Warme groet,

Jessica Steijn.